Normes del menjador

(Revisades per Consell Escolar el 23/03/2017)

1 -L’horari d’atenció als alumnes que quedin al menjador serà, de forma orientativa, el següent:

                                                    -13’45 – 14:00 hores: recollida, neteja i preparació de taules.

       De dilluns a divendres:   -14:00 – 14:40 hores: Dinar.

                                                    -14:40 – 15:00 hores: Neteja personal i activitats d’aula o de pati

2 – Les activitats d’aula o de pati seran flexibles si circumstàncies especials així ho determinen (mal temps, calor…).

3-   Durant el temps del dinar (14:00 – 14:40) els alumnes no podran sortir a jugar al pati. En tot cas, poden fer deures, feinetes o jocs de taula al mateix menjador.

4 – La preparació de les taules serà a càrrec dels monitors.

5- Els alumnes de 5è i 6è EP s’encarregaran d’anar a cercar el menjar a l’entrada del centre. També hi haurà torns de rotació segons les necessitats i els alumnes de què es disposi.

6 – Tots els alumnes tenen l’obligació de tastar tots els aliments que se’ls ofereix, encara que no és necessari que s’acabin tot el plat.

7 – Els cuidadors del menjador organitzaran la distribució dels alumnes a les taules, per tal d’afavorir l’ordre dins el menjador.

8 – Dins l’espai del menjador, com a tot el centre, s’han de respectar les normes de convivència i d’educació pròpies del lloc. Això suposa que es pot parlar amb els companys, sempre que es faci de forma moderada (sense cridar) i sense molestar els altres.

9 – Els cuidadors són les persones responsables del menjador (servir el menjar, manteniment de l’ordre, recollida, vigilància d’activitats d’aula o pati, etc.).

10- Durant les activitats de pati, només s’utilitzaran els espais vigilats pels cuidadors. Per tant, no es podrà jugar al camp de fubol si no hi ha alguna cuidadora que ho vigila.

11 – Els cuidadors informaran, de forma oral o escrita, als pares dels alumnes que quedin al menjador quan hi hagi algun problema relatiu al menjar o comportament del seu fill. Es durà un control dels avisos realitzats a les famílies.

12- Accés al pati d’infantil està totalment prohibit així com la utilització de les bicicletes o qualsevol altre material que no formi part del menjador.

13- Els alumnes aniran al bany de manera individual. Està totalment prohibit anar-hi en parelles o en petit grup. Si algú ha de menester ajuda serà acompanyat per un cuidador.

14 – Els problemes d’ordre que tenguin lloc dins el menjador o dins el seu l’horari d’atenció seran comunicats pels cuidadors a la Direcció del Centre, que prendrà les mesures adequades.

15 – Es fomentaran i potenciaran els hàbits de neteja al menjador. Els alumnes es rentaran les mans abans de dinar i les mans i les dents després de dinar. Així mateix, la utilització correcta dels estris (coberts, tassó, torcaboques, etc. serà objectiu prioritari durant el dinar. Fins que aquestes normes d’higiene no es compleixin no es podran realitzar activitats d’aula o pati.

16 – Els alumnes que utilitzin el servei de menjador hauran de dur un “necesser” amb raspall i pasta de dents, tovalloles humides, pinta…

17- Els mestres del centre no podran fer ús del menjador fins les 15:00 hores.

18- Els cuidadors lliuraran els alumnes als pares a les 15:00 hores a la porta de l’entrada d’infantil. Es recomana que els pares venguin a cercar-los amb puntualitat. Si algun pare o mare té problemes per venir-los a cercar a l’hora establerta, ho comunicarà prèviament a les cuidadores per tal d’establir un horari fixe de sortida.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>