Segell de qualitat nacional eTwinning 2023
L’alumnat de 5è i 6è curs ha aconseguit la distinció del segell de qualitat nacional eTwinning per la participació en el projecte: Street games with alpha generation.
Es realitzaren les activitats durant les classes de llengua estrangera, col·laborant amb companys de diferents països, amb l’ajuda de l’auxiliar lingüístic, Eliza Dickson i els mestres, Rafel Serra i Joana Aina Pol. Enhorabona a tots i totes!! Estam molt orgullosos amb els nostres infants i mestres!!
Segell de qualitat nacional eTwinning 2022
Els alumnes de 5è i 6è curs del CEIP Vialfàs ha aconseguit dos nous segells de qualitat eTwinning.
La tasca realitzada pels nostres alumnes de 5è i 6è curs durant el curs escolar 2021/22 en el marc del projecte Etwinning ha tornat a ser reconeguda amb els respectius segells de qualitat per part de l’agència Nacional.
Els alumnes de 5è curs participaren en el projecte “Art in my pocket” i els de 6è curs en el projecte “Live healthy, catch quality”. Realitzaren les activitats durant les classes de llengua estrangera, col·laborant amb companys de diferents països, amb l’ajuda de l’auxiliar lingüístic, Emma Pergola i el mestre, Rafel Serra. Enhorabona a tots i totes!!
En aquests links hi trobareu les presentación virtuals amb les activitats d’ambdós projectes:
https://www.emaze.com/@ALROWTWRZ/art-in-my-pocket
https://www.emaze.com/@ALRZLRWOQ/live-healthy-catch-quality
Segell de qualitat europeu i nacional eTwinning 2021
El CEIP Vialfàs ha rebut un segell de qualitat eTwinning pel projecte “Animal World”.
L’objectiu primordial del projecte ha estat treballar les habilitats bàsiques en llengua anglesa amb els alumnes de 6è de primària a través de l’estudi dels animals i sobretot què podem fer per protegir-los. Els alumnes han realitzat les activitats d’anglès amb el seu mestre, Rafel Serra, i l’ajudant lingüístic nord-americana, Emma Pergola.
A més de la nostra escola, hi han participat 3 centres de Turquia, amb un total de 68 alumnes. Els 4 centres han rebut el Segell de qualitat. Seguirem intentant involucrar els nostres alumnes en projectes internacionals en els quals puguin posar en pràctica les seves habilitats comunicatives en la llengua estrangera.
En aquest link podeu trobar una presentación virtual que inclou totes les activitats del projecte:
https://www.emaze.com/@AOTQFLORQ/animal-world-virtual-presentation
Segell de qualitat nacional eTwinning 2020
El CEIP Vialfàs ha rebut un segell de qualitat eTwinning pel projecte “Writing stories together”.
L’objectiu primordial del projecte ha estat treballar l’expressió escrita a l’àrea d’anglès amb els alumnes de 5è i 6è de primària a través de la creació de contes utilitzant la página web “storyjumper”.
A més de la nostra escola, hi han participat centres de 4 països més: Itàlia, Romania, Turquia i Polònia, amb un total de 156 alumnes, amb els quals formàrem 28 grups de 5/6 nins/es de diferents nacionalitats. Cada grup compartí idees en el twinspace del projecte per poder crear el seu conte. Aquest és l’enllaç a les 28 històries:
https://www.storyjumper.com/go/kkbadcwapqbw
La feina dels alumnes encara té més mèrit si tenim en compte que a partir del mes de març, i per mor del confinament, hagueren d’acabar les activitats a casa amb el suport a distància dels seus mestres.
Concessió del distintiu de qualitat ‘Sello Vida Saludable’ 2019
Podem dir que el que va començar com una inquietud de dos mestres d’educació física ha acabat amb l’aconsecució del distintiu de qualitat “Sello Vida Saludable” que atorga el Ministerio de Educación y Cultura. Fou en el BOE del 2 de juliol de 2019 quan el nostre centre fou reconegut com l’únic centre d’educació primària de les Illes Balears en rebre aquest distintiu.
Des del curs 2015/16 el CEIP Vialfàs duu realitzant activitats per fomentar i promoure hàbits i estils de vida saludable. En el curs 2016/17 rebérem el diploma acreditatiu com a Centre Educatiu Promotor de la Salut concedit conjuntament per la Conselleria d’Educació i Universitat i la Conselleria de Salut de les IB. El que en un principi va començar amb una sèrie d’activitats aïllades que es realitzaven dins el centre educatiu ha acabat amb un projecte ambiciós que encapçala l’Ajuntament de sa Pobla a través d’una Comissió de Salut a nivell municipal.
Aquest distintiu de qualitat premia el foment de l’educació en hàbits saludables com a part de l’educació integral de l’alumnat, donant especial èmfasi a la prevenció. Des del CEIP Vialfàs tenim molt clar que és necessari promoure tot tipus d’activitats encaminades a conèixer, millorar i afiançar totes les conductes que ajudin a l’aprenentatge d’actituds positives cap a la salut.
Segell de qualitat europeu eTwinning 2017
El CEIP Vialfàs ha rebut per segon any consecutiu un segell de qualitat europeu eTwinning pel projecte “My Art Book”.
El projecte, que primerament fou guardonat amb el segell de qualitat nacional, ha rebut aquest segon distintiu com a exemple de projecte inclusiu i model de bones pràctiques.
El projecte el formaren dos socis, l’escola CEIP Vialfàs amb els alumnes de 5è de primària i l’escola d’educació especial VZW De Ranken – Sint-Janshof de Mechelen, Bèlgica amb alumnes de tretze i cartorze anys.
La mestra d’educació artística, Joana Aina Pol, que treballa amb metodologia AICLE, va crear el projecte a la plataforma eTwinning juntament amb la mestra d’educació especial Ilse Delo de Bèlgica.
Els alumnes, que estan molt orgullosos de la seva feina, han rebut un diploma que certifica l’esforç i la feina ben feta dins el marc del projecte.
Ambdues tutores col·laboraren en una sèrie d’activitats plàstiques dins el marc del currículum europeu. Els alumnes feren ús de les noves tecnologies per intercanviar materials, coneixements i treballs realitzant així un projecte molt enriquidor per a les dues escoles.
El CEIP Vialfàs de sa Pobla rep el premi Baldiri Reixac 2016
El CEIP Vialfàs de sa Pobla ha rebut, aquest dilluns, el premi Baldiri Reixac de mans del president català Carles Puigdemont al palau de la Generalitat de Catalunya, un guardó dotat amb 3.300 euros.
El premi l’atorga la Fundació Carulla, que ha destacat la tasca que ha fet el centre per dinamitzar la cultura i l’interès que ha posat a difondre la glosa i les rondalles mallorquines. En concret, el seu director, Miquel Àngel Pons, explica el valor que s’ha donat a la literatura.
Des del centre, amb gairebé totes les famílies implicades, han reformat la llibreria i l’han decorada de manera que s’han reorganitzat tots els llibres. El CEIP Vialfàs ha volgut fer que la lectura sigui un element clau a l’educació dels alumnes i que la biblioteca sigui un ambient més on puguin desenvolupar-se i aprendre amb tota naturalitat. A més, reforcen la difusió de la glosa i es potencien les rondalles mallorquines. Pons assegura que la lectura és un element determinant per de l’elevat nombre d’alumnes nouvinguts que desconeixen la llengua catalana o que, en tot cas, se’ls fa més difícil el seu aprenentatge.
Però l’escola no només ha rebut honors envers el seu treball per la cultura pròpia de les Illes. De fet, al CEIP Vialfàs han estat treballant per inserir les noves tecnologies dins l’aula i han assajat amb alguns models de projectes educatius. Es potencia la feina a través de les TIC, ja sigui en les classes de català o en les de matemàtiques. Un dels projectes innovadors és el ‘MatemaTIC’, amb el qual a través de diversos blogs i webs els alumnes treballen les matemàtiques en línia.
Segell de qualitat europeu eTwinning 2016
El nostre centre ha rebut el Segell de Qualitat Europeu en l’edició 2016, pel projecte eTwinning “The Arty Party Team”.
La iniciativa eTwinning promou la col·laboració escolar a Europa utilitzant les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) i dona suport als centres escolars oferint-los les eines i els serveis necessaris per facilitar la seva associació i dur a terme projectes en comú. Des del 2014 eTwinning forma part del programa Erasmus +, emmarcada en la Acció Clau 2 (AK2): Cooperació per a la innovació i l’intercanvi de bones pràctiques.
El projecte “The Arty Party Team” es va posar en marxa durant el curs escolar 2015-2016 per un grup d’alumnes de l’escola Karpenissi (Grècia) amb la seva professora Maria Tsiamtsiouri, i un grup de alumnes de sisè de primària del CEIP Vialfàs coordinats per la nostra mestra Joana Aina Pol Roman.
Aconseguir el Segell de Qualitat Europeu eTwinning suposa que ambues escoles hagin obtingut en els seus respectius països el Segell de Qualitat Nacional després d’haver superat una avaluació realitzada pel Servicio Nacional de Apoyo, en la qual es tenen en compte sis criteris comuns: innovació pedagògica i creativitat, integració en el pla d’estudis, comunicació i interacció entre els centres socis, col·laboració entre els centres escolars associats, ús de la tecnologia i resultats, impacte y comunicació així com una bona documentació del projecte.
La concessió del Segell de Qualitat Europeu evidencia un reconeixement per als mestres i els seus centres escolars de l’alta qualitat de les seves activitats eTwinning, per als alumnes representa una motivació al seu esforç i per al centre escolar en el seu conjunt una confirmació pública del seu compromís de qualitat i disponibilitat per al treball de col·laboració europeu.
‘The Arty Party Team’ rep el Segell de Qualitat Nacional 2015
El projecte eTwinning “The Arty Party Team” que es va realitzar amb els alumnes de 6è del CEIP Vialfàs durant el curs 2015/2016 ha estat guardonat amb un segell de qualitat nacional.
Aquest projecte treballava les classes en col·laboració amb una altra escola de Grècia. Ambdós centres han estat guardonats amb el segell de qualitat als seus respectius països.
El Servei Nacional de Recolzament eTwinning, del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport s’ha adreçat al centre per tal de donar l’enhorabona a la mestra Joana Aina Pol i als alumnes participants en reconeixement al seu esforç i dedicació.
Aquest reconeixement ha entusiasmat la comunitat educativa del centre i els ha donat ànims i coratge per continuar treballant de manera col·laborativa en l’ensenyament de l’art i l’anglès mitjançant les noves tecnologies .
L’enllaç per visitar les feines fetes pels antics alumnes del CEIP Vialfàs és el següent:
https://twinspace.etwinning.net/10523/home
Certificat del Sistema de Gestió de Qualitat AENOR 2013
El responsable del Servei de Gestió de Qualitat de la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats, Vicent Dasí, ha lliurat al CEIP Vialfàs la certificació en la Norma UNE-EN ISO 9001:2008, Sistemes de Gestió de Qualitat, concedida per l’Associació Espanyola de Normalització i Certificació (AENOR), amb la qual s’acredita que el centre ha implantat els processos necessaris per assolir una gestió de qualitat.
L’acte ha comptat també amb l’assistència del batle de sa Pobla, Biel Serra, de la directora de la delegació d’Aenor a les Illes Balears, Soledad Seisdedos, i del director del centre educatiu, Miquel Àngel Pons.
La Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats, a través de la Direcció General de Planificació, Inspecció i Infraestructures Educatives, promou la implantació d’un Sistema de Gestió de Qualitat als instituts i col•legis de les Illes Balears, emmarcat en un programa específic que pretén aconseguir una millora en la qualitat de l’ensenyament.